Kavi - 2008-04-02 19:43:47

Najwspanialszą przyprawą dla naszych potraw jest właśnie Post. Żaden Pasibrzuch  nie jest w stanie docenić darów Matki Natury , jedynie istota czująca głód wie czym zostaliśmy obdarzeni. Dla początkujących jest to prawdziwe wyzwanie i zmierzenie sie ze swoimi słabościami, przyzwyczajeniami /np. obiadek u mamusi na 13, ta zupa za słona, ta nieposolona/. Dlatego aby nam się udało rozpoczynamy od Małego Postu: wystarczy zrezygnować z kolacji w jakiś dzień, póżniej jak już polubimy taką praktykę staramy się np w poniedziałek jeść jeden posiłek , a resztę tygodnia jadamy po staremu. Jeżeli po takich przymiarkach mamy dalej ochotę czasami popościć to w jakiś dzień można rozpocząć post całodniowy. Post całodniowy najlepiej rozpocząć o wschodzie i skończyć o wschodzie. Ale można również po żydowsku od zachodu do zachodu. Pościmy w miarę regularnie raz w miesiącu raz w tygodniu , przed świętami. W czasie postu należy pić dużo wody najlepiej żródlanej ,twarz mamy pogodną tak jak i serce a we włosy można wetrzeć troche oliwki. Postem jest również chwilowa rezygnacja z najwspanialszych łakoci, kawy,itd. Jeśli zaczniemy pościć regularnie to po jakimś czasie w dany dzień czyjemy się syci, albo dzień wcześniej brzuch nam ciąży. Po takiej praktyce wszystko co przygotujemy smakuje dwa razy lepiej. Życzę więc smacznego postu.

www.lwyzsawanny.pun.pl www.speedwaymanagers2.pun.pl www.aveb.pun.pl www.pedagossum.pun.pl www.grupa2wat.pun.pl